Sremska Mitrovica – U uslovima ekstremno visokih temperatura i povećane potrošnje vode JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica nema problema sa snabdevanjem vodom oko 80 000 stanovnika.

Javni i lokalni sistemi vodosnabdevanja funkcionišu nesmetano. U proteklih sedam dana potrošačima je isporučeno nešto preko 163 000 metara kubnih vode, što je za oko 30 000 m3 više u odnosu na isti period prošle godine. Maksimalne dnevne potrošnje su između 20 i 21 sat, kada se beleži protok vode od oko 400 l/s. Najveća potrošnja registrovana je 17. jula u pola devet uveče – 422 l/s. Inače, prosečna potrošnja u toku dana je oko 300 l/s vode. Sremskomitrovački Vodovod raspolaže dovoljnim količinama vode i za isporuku u ovakvim uslovima, pa se ne planiraju zastoji u javnom sistemu vodosnabdevanja.

kontrolni punkt  na izvoristu

Dodatnu sigurnost u kvalitet vodosnabdevanja uliva činjenica da su na vreme obavljene adekvatne pripreme u prethodnom periodu, nabavka novih pumpi i druge opreme, kao i remont trafo stanica.

Svakodnevno i kontinuirano 24 sata dnevno prati se stanje na terenu, kako bi se u slučaju nepredviđenih situacija blagovremeno i adekvatno reagovalo.
Istovremeno, rade se i redovne analize uzoraka vode za piće, koje pokazuju da je voda hemijski i bakteriološki ispravna i bezbedna za upotrebu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Možda Vam se svidi i