Voda u Mitrovici jedna od 5 najkvalitetnijih u Vojvodini

Sremska Mitrovica- Prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Sremska Mitrovica je među prvih 5 gradova u Vojvodini koji imaju zdravstveno ispravnu vodu za piće po svim parametrima.

Da Mitrovčani piju jednu od najvalitetnijih voda, od mnogobrojnih gradova u Vojvodini, svedoči i podatak da se u internoj laboratoriji JKP “Vodovod” svakodnevno obavljaju analize vode.

Prema podacima JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica, u internoj laboratoriji „Vopdovoda“ se na godišnjem nivou analizira blizu 4000 uzoraka. Laboratorija je opremljena savremenom aparaturom za određivanje fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara. Podjednako se prati kvalitet sirove vode, vode u postupku tehnološkog tretmana, kao i prilikom distribucije pijaće vode do krajnjih korisnika.

Osim ovih analiza, ispitivanje pokazatelja važnih za zdravstvenu ispravnost vode radi i Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, u kome se obavi preko 300 analiza godišnje, a od početka 2015. godine za ispitivanje kvaliteta i ispravnosti vode za piće u Sremskoj Mitrovici izabran je i Institut za javno zdravlje Vojvodine.

„Kvalitet vode podleže i inspekcijskoj kontroli, tako da se može reći da je voda za piće najkontrolisaniji proizvod za ljudsku upotrebu“, ističu iz mitrovačkog „Vodovoda“.

Gradski vodovod zdravstveno ispravnom vodom za piće svakodnevno snabdeva oko 80 000 stanovnika.

Javni sistem obuhvata grad Sremsku Mitrovicu i 14 naseljenih mesta:

Laćarak, Martince, Kuzmin, Šašince, Velike Radince, Manđelos(sa vikend naseljem), Grgurevce, Ležimir(sa vikend naseljem), Bešenovo, Šuljam, Mačvansku Mitrovicu, Salaš Noćajski, Zasavicu I i Zasavicu II,
Lokalni sistemi postoje u 6 naseljenih mesta: Čalmi, Divošu, Šišatovcu, Bešenovačkom Prnjavoru, Bosutu, Sremskoj Rači i Jarku.

Bez organizovanog vodosnabdeavanja su 4 naseljena mesta: Ravnje, Noćaj, Radenković i Stara Bingula.

You May Also Like