Sremska Mitrovica – Reprezentativac Srbije u bacanju koplja, i potencijalni kandidat za učešće na narednim Olimpijskim igrama, mitrovčanin Vedran Samac trenutno se nalazi na pripremam u portugalskom primorskm gradu Monte Gordo u istoimenom atletskom kampu.

Kako bi u što boljoj formi ušao u narednu sezonu i sa najvećom ozbiljnošću i vrhunskom kondicijom i formom pristupio svim takmičenjima koja stoje pred njim Samac je sa trenerom Feđom Kamasi, sa kojim sarađuje od januara meseca ove godine, i desetobojcem Mihailom Dudaš otputovao u poznati atletski kamp.

samac

Na terenima ovog kampa pripremaju se mnogobrojni vrhunski sportisiti, a između ostalih tu se za takmičenja priprema i svetski, evropski i olimpijski prvak u bacanju koplja, Finac Tero Pitkamakija.

Samac će u kampu boraviti ukupno 21 dan, a njegove pripreme u kampu podržala je lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

vedran samac

“Zahvaljujem se Gradu Sremska Mitrovica, prvenstveno načelniku za kulturu sport i omladinu, Iliji Nediću na podršci da se što bolje pripremim za narednu sezonu i takmičenja. Moj primarni cilj jeste da se kvalifikujem za učešće na Olimpijskim igrama i nadam se de će mi boravak u ovom kapu i dobra saradnja koju sam ostvario sa novim trenerom doprineti u njegovom ostvarivanju”, rekao je Samac.

Vedran Samac je ove godine poneo laskavu titulu “Sportista godine 2014” koju mu je dodelio Grad Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i