Sremska Mitrovica –  Koncert „’Ajde Jano…“, Gradskog hora i Narodnog orkestra Sirmiumarta, biće održan večeras u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ sa početkom u 19:00 časova.

Repertoar koncerta čine kompozicije koje su deo izvornog narodnog melosa. Vokalnim i instrumentalnim izvođenjem, pesmom i muzikom, oni će predstaviti deo narodne pevačke i muzičke tradicije, u kojoj se reflektuju specifičnosti naroda – kulturno nasleđe, podneblje, jezik, narodni instrumenti i slično.

PLAKAT - AJDE JANO

Svojim nastupom, to će učiniti i gošće ovog koncerta – članice Ženske pevačke etno grupe „Srpski dom“, koje pevaju izvorne pesme. Organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart“, a ulaz je slobodan.

Od svog osnivanja 2013. godine, hor okuplja učenike osnovnih i srednjih škola i neguje tradiciju horskog pevanja. Pod rukovodsdstvom Ivane Šević, uspešno se priprema za nastupe na smotrama, takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

Učestvuje i u mnogim kulturno – umetničkim programima, koje organizuje Centar za kulturu „Sirmiumart“, i dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja.

Narodni orkestar Sirmiumarta već nekoliko decenija neguje muzičku tradiciju. Nastupa samostalno, a često radi prateći repertoar Folklornog ansambla „Branko Radičević“ i vokalnih solista. Takođe je učestvovao u brojnim programima, na festivalima i takmičenjima. Osvajao je nagrade i gotovo redovno dobijao pohvalne kritike od strane stručnog žirija.
Orkestrom rukovodi Vladimir Marušić.

Možda Vam se svidi i