Sremska Mitrovica- Iako još uvek nije potpisana Odluka o odlasku penzionera na rehabilitaciju u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima u Srbiji, raspisivanje ovog oglasa se očekuje u narednom periodu, saznali smo iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, filijala Sremska Mitrovica.

„Novčana sredstva su izdvojena a Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje sklopio je ugovore sa banjama i rehabilitacionim centrima“, ističu PIO fondu, filijala Sremska Mitrovica, i dodaju da se čeka samo potpisivanje Odluke i raspisivanje oglasa.

Svake godine ovo pravo iskoristi oko 100 penzionera iz Sremske Mitrovice, a očekuje se da će i ove godine njihov broj biti približan.

Podsećamo da su pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imali korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija niža od iznosa prosečne penzije u Fondu.

Ostali uslovi kao i potrebna dokumentacija biće poznati nakon objave oglasa.

Možda Vam se svidi i