Sremska Mitrovica – Kako je najavio gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, u prvoj polovini avgusta biće raspisan tender za izvođača radova na bušenju bunara neophodnog za izgradnju bazena.

Nedimović je objasnio da se čitav koncept izgradnje bazena u Sremskoj Mitrovici pored Poslovno sportskog centra “Pinki” zasniva upravo na termalnoj bušotini i da je već potpisan ugovor o eksplatacionom pravu sa Vodama Vojvodine i Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom.

“Imamo pouzdane podatke da ćemo moći da realizujemo ono što smo planirali, kakva voda nas čeka to ćemo tek videti kada bušenje bunara bude gotovo. Preliminarni podaci govore da će tempertura vode biti između 34 i 37 stepeni Celzijusovih i da će ona biti bakteriološki i hemijski potpuno ispravna”, rekao je Nedimović.

On je dodao da ne očekuje veće probleme, osim da voda bude eventualno koji stepen hladnija, od čega će zavisiti da li će se morati dogrevatili ili ne.

Radovi na bušenju bunara prema rečima Nedimovića trebalo bi da budu gotovi do početka oktobra, a do tog perioda bi trebali da budu završeni i tenderi za izgradnju bazena i podvožnjaka.

“Što se tiče finansijskih sredstava za izgradnju bazena ona su već potpuno obezbeđena, sva potrebna dokumentacija je završena i nema prepreka da izgradnja počne“, za kraj rekao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i