Sremska Mitrovica – Humanitarna akcija “Kilometar kose” koja je pokrenuta sredinom februara meseca ove godine uskoro bi mogla biti uspešno završena.

Za samo šest meseci prikupljeno je čak 964 metra kose, a u partnerskim salonima koji učestvuju u akciji moguće je donirati kosu i dobiti besplatno šišanje još manje od deset dana, tačnije do 31. jula.

KilometarKoseBrojanjeKose01

„Kilometar kose“ obezbeđuje besplatne perike od prirodne kose deci i mladima uzrasta do 21 godine, koji su zbog bolesti ili medicinskog tretmana izgubili svoju kosu. Na ovaj način, njima se vraća samopouzdanje i osećaj identiteta dok prolaze kroz teške životne trenutke. Perike se izrađuju po meri i za jednu je potrebno 6 do 8 donacija kose i gotovo mesec dana rada vlasuljara.

Šišanje za svakog ko želi da pokloni kosu je besplatno, a minimalna dužina kose koja može da se donira je 15cm, od jednog do drugog kraja svake dlake.

Prema informacija Tamare Kojić, jedne od pokretača čitave akcije nekoliko frizerskih salona u Sremskoj Mitrovici su se pridružili kao partneri u akciji, a veliki broj Mitrovčana se rado odazvao i donirao svoju kosu.

KilometarKose-BrojanjeKose02

Do sada u okviru akcije širom Srbije kosu je doniralo preko 3000 ljudi, a nakon prikupljenog kilometra, svi zainteresovani donatori će kosu i dalje moći da pošalju poštom ili lično donesu na adrese dostupne na stranici Kilometra kose (OVDE).

Možda Vam se svidi i