Sremska Mitrovica – Kako prenosi RTV, a prema saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije zbog nestašice krvi u mnogim bolnicama u Srbiji postoji mogućnost odlaganja operacija, u sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici zaliha krvi ima dovoljno.

“Za sada Opšta bolnica Sremska Mitrovica ima dovoljne zalihe krvi svih krvnih grupa, akcije dobrovoljnog davanja krvi se redovno sprovode prema godišnjem rasporedu, i u suštini Služba za transfuziju krvi sprovede od 7 do 9 akcija dobrovoljnog davanja krvi mesečno što je dovoljno za naše potrebe”, rekla je doktorka Kokar iz Službe za transfuziju krvi u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica.

dobrovoljno davanje krvi

Dr Kokar je najavila i dve akcije koje će se sprovesti u toku ove nedelje i to u četvrtak, 23. jula u Službi za transfuziju krvi u Sremskoj Mitrovici u vremenskom periodu od 7:30 do 11:00 časova za zaposlene u Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, Opštini Grada Sremska Mitrovica, sremskomitrovačkim filijalama banaka, pošti, DDOR-u Novi Sad i u petak, 24. jula u vremenskom periodu od 08:00 do 11:00 časova u Adaševcima za meštane Adaševca i Vašica.

Možda Vam se svidi i