Sremska Mitrovica – U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu, danas je uništeno oko 370 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici.

Uništeno je 186 kilograma heroina, kao i 184 kilograma marihuane, koja se nalazila skladištena u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici.

Ulična vrednost uništenih narkotika je oko milijardu i 250.000 dinara.

DSC_6730

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, komisija Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici, kao i komisija termo – elektrane „Nikola Tesla“.

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika obavljeno je u skladu sa Uredbom i referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

DSC_6720

Današnje uništavanje narkotika, nastavak je akcije uništavanju zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu

Možda Vam se svidi i