Sremska MItrovica – Juče je u prostorijama Doma učenika u Sremskoj Mitrovici održana izborna skupština Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica na kojoj je za predsednika tog saveza, jednoglasno, izabran Aleksandar Umetić.

Na skupštini su pored predsednika, izabrani i članovi izvršnog i nadzornog odbora.

Ilija Nedić, načelnik za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica, čestitao je izabranom rukovodstvu Fudbalskog saveza Grada i rekao da je ovaj Savez tokom prethodnih godina ostvario izuzetne rezultate.

1

„Aleksandar Umetić je protekle četiri godine bio na čelu Fudbalskog saveza Grada i rezultati govore sami za sebe. Time je svakako zaslužio poverenje za još jedan mandat, i ja mu ovom prilikom čestitam rekao je Nedić.

On je dodao da su rezultati Fudbalskog saveza izuzetno dobri, čemu svedoče rezultati mitrovačkih klubova, a tome je svakako dobrim delom zaslužno rukovodstvo ovog saveza.

Izabrani predsednik, Aleksandar Umetić je za radio „Ozon“ rekao da je zahvalan na poverenju koje mu je ponovo pruženo, i da će se truditi da ubuduće uspešno vodi Fudbalski savez. On je istakako da je za dobre rezultate mitrovačkih klubova zaslužena fudbalska politika koju Fudbalski savez vodi proteklih nekoliko godina.

„Mi smo se proteklih nekoliko godina opredelili za fudbalsku politiku koju smo izgurali do kraja. Naš krajnji cilj je bio da omasovimo fudbalski sport i da se lopta zakotrlja u svakom sremskom selu. Uspeli smo da neke klubove koji su imali diskontinuitet u takmičenju uslovno rečeno oživimo. To su četiri kluba iz Zasavice, Ležimira, Grgurevaca i Bosuta koji su sada uključeni u redovan sistem takmičenja“, rekao je Umetić.

On je dodao da je Fudbalski savez Grada u nekim segmentima svog rada i nadmašio očekivanja.

„Osnivanjem novog fudbalskog kluba u Laćarku, moram da kažem da smo prevazišli naša očekivanja, a takođe, trenutno je u fazi osnivanja i klub Trgovački iz Sremske Mitrovice“, rekao je Umetić, dodajući da će narednih godina primarni cilj biti da iz kvantiteta izvuče kvalitet.

„Imamo sreću da je saradnja Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica sa lokalnom samoupravom zaista izuzetna. Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović ima sluha za probleme sa kojima se susrećemo. Puno je uloženo u infrastrukturu, posebno u selima, gde su klubovi dobili nove svlačionice, tribine i objekte. Naš cilj za naredne godine je da klubovi postižu dobre rezultate u takmičenjima koja slede i da na najbolji način predstavljaju grad iz kojeg dolaze. Tu pre svega mislim na fudbalski klub „Deus“ koji je do sada ostvario izuzetne rezultate, kao i ženski fudbalski klub „Sremice“. Mnogo pažnje, truda i rada čeka i fudbalski klub „Radnički“ i naš cilj je da Mitrovica dobije prvoligaša“, za kraj rekao je Umetić.

Možda Vam se svidi i