Sremska Mitrovica – Pre dve nedelje završen je tender za zimsko održavanje saobraćajnica, a firma “Hidrograđevinar” iz Sremske Mitrovice bila je jedina koja se prijavila na ovaj tender i sa ponudom od 15,2 miliona dinara u zimskoj sezoni 2015/2016 biće zadužena za održavanje svih lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica u narednih par meseci.

“Mehanizacija je spremna, soli za puteve takođe imamo na stanju tako da nas padavine ne mogu iznenaditi u ovom period godine”, kratko je rekao Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica prilikom današnje smotre zimske službe.

mehanizacija

Petković je dodao da je mehanizacija imala svojevrsnu proveru u subotu kada je pala mala količina snega, da su radnici “Hidrograđevinara” izašli na teren i reagovali u skladu sa situacijom.

“Upravo smo prisustvovali smotri zimske službe, konstatovali smo da postoji sva potrebna mehanizacija, da je ona u funnkcionalnom stanju, kao i da postoji dovoljne količine početne soli, rizle”, rekao je Nedeljko Ratić, građevinski inženjer ispred “Sirmijumputa”, kao nadzorng organa.

On je objasnio da je zadatak zimske službe da održava lokalne puteve i gradske saobraćajnice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, u ukupnoj dužini oko 200 kilometara i da će se dežurati u dve smene po 12 sati, i to u dva oblika, a u zavisnosti da li je temperature iznad 5 stepeni kada je nulti stepen pripravnost, ili kada je ispod 5 stepeni kada će biti prvi stepen pripravnosti.

mehanizacija1

“Dejstvovaćemo prema potrebama na terenu, a putevi će se čistiti prema priporitetima koji su definisani pravilnikom zimske službe”, dodaje Ratić.

““Hidrograđevinar“ je spremio mehanizaciju koja je potrebna za uspešno obavljanje zimske službe u 2015/2016 godini. Mimo mehanizacije koja je predviđena, svakako ćeom staviti i našu ostalu mehanizaciju na raspolaganje. Planirali smo da po selima raselimo mašine koje će tamo dežurati i smatram da ćemo sa mahanizacijom koju posedujemo uspešno obaviti pred nama postavljen zadatak”, rekao je Milorad Kovačević, direktor “Hidrograđevinara” i dodao da je predviđena količina soli za celu zimsku sezonu 120 tona, a da za početak “Hidrograđevinar” raspolaže sa 25 tona od prošle godine.

Od potrebne mehanizacije za zimsko održavanje saobraćajnica „Hidrograđevinar“ raspolaže sa osam kamiona, od čega je šest sa noževima, a dva sa rasipačem soli, jedanim buldožerom, utovarivačem, kombinirkom i rolbom.

Zimska sezona je zvanično počela 15. novembra i traje do 31. marta, ali početak i kraj rada zimskih službi se prilagođava vremenskim uslovima.

Možda Vam se svidi i