Sremska Mitrovica- U sremskomitrovačkom naselju „Kamenjar“, u zgradi broj 14,  počeli  su radovi na ugradnji delitelja toplote. Ovo je prva zgrada u Sremskoj Mitrovici u kojoj će delitelji toplote biti ugrađeni, a kako najavljuju iz JKP „Toplifikacija“, u narednom periodu sve stambene zgrade u Sremskoj Mitrovici imaće ovu mogućnost.

2

Prema rečima Slavka Sladojevića, direktora JKP „Toplifikacija“, ugradnjom delitelja toplote građani stiču mogućnost plaćanja grejanja po sopstvenom utrošku i time postižu velike uštede.

„Za građane koji nemaju mogućnost ugradnje kalorimetara, postoji još jedan vid uštede toplotne energije, a to je ugradnja delitelja.Delitelji donose ravnomerniju potrošnju toplotne energije a samim tim i uštedu“, rekao je Sladojević.

1

On je dodao i to da je odziv stanara u prvoj zgradi bio i više nego dobar, i da se na ovaj korak odlučilo 95% stanara.

„S obzirom na to da je ova zgrada prva u Sremskoj Mitrovici u kojoj se delitelji toplote ugrađuju, odziv je odličan“, rekao je Sladojević, dodajući da svi građani koji žele da učine isto, mogu se svaki dan obratiti JKP „Toplifikacija“, koja će svima rado izaći u susret i uputiti ih na koji način to mogu da učine.
3

You may also like