Sremska Mitrovica – U organizaciji Mesne zajednice “Blok B”, a uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu u subotu, 12. septembra, na igralištu za male sportove, pored MZ Blok B, biće održana, treća po redu, manifestacija “Dečiji dan″.

Kako je za radio „Ozon“ najavio Miroslav Smrzlić, predsednik MZ Blok B, očekuje se oko 500 učesnika i oko 2000 posetilaca.

„Povod manifestacije je, kao i ranije početak školske godine. Ove godine, svoje učešće su najavila kulturno-umetnička društva iz Srbije, Republike Srpske i sa Kosova, i očekujemo da će broj učesnika biti oko 500“, rekao je Smrzlić, dodajući da je prošle broj posetilaca iznosio oko 2000 i da se i ove godine očekuje približan broj.

hor

„Dečiji dan“ počeće u 10 časova, takmičenjem dece osnovnoškolskog uzrasta, koji će svoja umeća pokazati kroz četiri discipline, a početak revijalnog dela zakazan je za 16 časova.

Prema najavi organizatora, učesnici revijalnog dela su:
dečiji hor “Picollo”, hor Osnovne škole “Jovan Popović”, hor Predškolske ustanove “Pčelica”, objekat “Leptirić”, kao i folklorni ansambli iz Sremske Mitrovice i Žitišta, ali i folklorni ansambli iz Republike Srpske i Kosova.

dan

Možda Vam se svidi i