Sremska Mitrovica – U petak, 27. marta počinje interventni otkup tovljenih svinja, za Ozon radio potvrdio je Zlatan Đurić, predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača Sremska Mitrovica.

Đurić je rekao da će sutra na zvaničnom sajtu Republičke direkcije za robne rezerve biti objavljen spisak klanica koje će vršiti otkup tovljenika.

O trenutnom broju tovljenika za otkup u Sremskoj Mitrovici, Đurić je rekao da je nezahvalno govoriti, jer svaki dan dolazi do promena. „Jedan deo tovljenika se proda, ali se u međuvremenu jave novi stočari sa novim tovljenicima, pa se broj stalno menja“, kazao je Đurić.

prasad-prasici-svinje-stocarstvo-prase-svinja-uzgoj-farma-morguefile-com-jpg_660x330

On je napomenuo da će kvota od 25.000 koliko je dogovoreno da bude otkupljeno biti premašena, tačnije da je broj tovljenika za otkup mnogo veći.

Na pitanje da li su poljoprivrednici zainteresovani za naturalnu razmenu Đurić je odgovorio potvrdno i rekao da će veliki broj stočara iz Mitrovice svoje tovljenike razmeniti za kukuruz.

Otkup tovljenika vrišiće se po ceni od 170 dinara po kilogramu za prvu klasu, 150 dinara za drugu klasu i 140 dinara za treću klasu.

Republička direkcija za robne rezerve izvršiće i naturalnu razmenu 15 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje i to 11 kilograma kukuruza za prvu klasu, 10 kilograma za drugu i devet kilograma za treću klasu.

Možda Vam se svidi i