Sremska Mitrovica – Devetu godinu za redom u mnogobrojnim gradovima sveta, ali i u Srbiji, u subotu, 28. marta, gašenjem svetla od 20:30 do 21:30 časova po lokalnom vremenu održaće se globalna volonterska akcija “Sat za našu planetu” (Earth Hour 2015).

Grad Sremska Mitrovica do sada je u ovoj akciji učestvovao šest puta, a zvaničnih podataka o učešću Mitrovice i u ovogodišnjeoj akciji još uvek nema na zvaničnom sajtu Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Sat za našu planetu 2014 po broju učesnika nadmašio je sve rekorde: akcija je obeležena u 160 zemalja u preko 7000 gradova. U Srbiji je učestvovalo 87 gradova i opština i 126 škola, brojne kompanije, mediji, organizacije civilnog društva i pojedinci.

sat za nasu planetu rtstackars
Foto: rts.rs

Akcija je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, uz učešće 2,2 miliona ljudi, kao upozorenje na preveliku i nekontrolisanu potrošnju prirodnih resursa.

Prethodno istraživanje Svetskog fonda za prirodu je pokazalo da stanovništvo Zemlje troši 50 odsto više resursa u odnosu na njihovu raspoloživost.

Možda Vam se svidi i