Sremska Mitrovica – Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja po prvi put objavljene su liste tehnoloških viškova, kako nastavnog, tako i vannastavnog osoblja u osnovim, srednjim i muzičkim školama u Srbiji.

Do sada na ovim spiskovima našlo se oko 4.400 zaposlenih, a kako se spiskovi svakodnevno proširuju i ažuriraju neke procene su da će konačan broj tehnoloških viškova u srpskim školama biti mnogo veći.

Prema ovim spiskovima i u sremskomitrovačkim osnovnim i srednjim školama postoji višak nastavničkog kadra i to osnovnim školama „Slobodan Bajić Paja“ (4) i „Boško Palkovljević Pinki“ (1) u Sremskoj Mitrovici, kao i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima (3).

skola_ucionica_vik

Što se tiče srednjih škola u Sremskoj Mitrovici najviše tehnoloških viškova nastavnog osoblja ima Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“ (11), zatim Prehrambeno šumarska i hemijska škola (7), Srednja tehnička škola „Nikola Tesla“ (4) i na kraju Srednja ekonomska škola 9. maj“ (3). Prema trenutnim podacima u Mitrovačkoj gimnaziji nema viška nastavnog osoblja.

Tehnološki višak vannastvnog osoblja u Sremskoj Mitrovici javio se samo u osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ (1), kao i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima (1).

U osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici, prema dosadašnjim spiskovima, nema tehnološkog viška ni nastavnog ni vannastavnog kadra.

Uvid u nastavnike koji su ostali bez norme može da ima svako ko poseti sajt Ministarstva prosvete, a identitet prosvetara zaštićen je, pa su umesto imena navedene šifre. Nastavnici mogu da vide gde ima slobodnih mesta, a direktori ima li kadrova koji su im potrebni.

Možda Vam se svidi i