Sremska Mitrovica/Novi Sad – U subotu, 13. juna u Novom Sadu, na Trgu slobode, Udruženje bankarskih klijenata „Efektiva“ organizuje skup bankarskih klijenata zaduženih u švajcarcima pod nazivom „Švajcarski kamp“.

„Tog dana postavićemo kamp u centru grada, u kom će svoj šator imati klijenti svake banke koja je odobravala kredite u CHF valuti i koji će simbolizovati smeštaj za naše porodice, ukoliko ostanemo bez svojih domova. Želimo da taj dan mirno i dostojanstveno ukažemo javnosti na problem sa kojim se suočava 21.000 porodica u Srbiji, sve svoje obaveze ostavljajući po strani, kako bi plaćale rate stambenih kredita, koje su se od trenutka podizanja do danas povećale 2,5 puta“, navodi se u saopštenju koje je izdato na zvaničnom sajtu udruženja „Efektiva“.

svajcarski kamp u Novom Sadu

Kako se dalje navodi na ovaj skup su, pored bankarskih klijenata zaduženih u švajcarcima, pozvani i predstavnici svih banaka koje su odobravale CHF kredite, predstavnici Udruženja banaka i NBS, kako bi građanima u direktnom kontaktu prezentovali sve “pogodnosti” predloženih rešenja za CHF kredite!

Možda Vam se svidi i