Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava za obrazovanje i u drugom polugodištu subvencionisaće prevoz učenika srednjih škola na teritoriji grada.

Na 66. sednici Gradskog veća koja je održana u petak, 9. januara donet je Zaključak o obezbeđivanju subvencija iz budžeta grada za prevoz učenika srednjih škola na teritoriji grada Sremska Mitrovica za period od 1. januara do 6. juna 2015. godine i to u iznosu koji predstavlja razliku između:

– cene autobuske karte do 3.000 dinara po učeniku (koju plaća roditelj) – koja predstavlja cenu prevoza za sve školske radne dane na mesečnom nivou, po zvaničnom školskom kalendaru.
– pune cene mesečne autobuske karte, umanjene za eventualni popust prevoznika, ukoliko isti bude odobren od strane prevoznika.

Grad Sremska Mitrovica je obezbeddio sredstva za povlašćenu vožnju za učenike srednjih škola obezbeđivanjem subvencija iz budžeta grada za učenike na relaciji mesto stanovanja – Sremska Mitrovica (izuzev mesta Mačvanska Mitrovica i Laćarak), bez obzira za kog prevoznika će se roditelji opredeliti.

Prevoz učenika srednjih škola vršiće se po relacijama:

1. Sremska Mitrovica – Sremska rača -Sremska Mitrovica
2. Sremska Mitrovica – Radenković – Sremska Mitrovica
3. Sremska Mitrovica – Ravnje – Sremska Mitrovica
4. Sremska Mitrovica – Jarak – Sremska Mitrovica
5. Sremska Mitrovica – Bešenovo – Grgurevci – Sremska Mitrovica
6. Sremska Mitrovica – Bešenovački Prnjavor – Sremska Mitrovica
7. Sremska Mitrovica – Grgurevci – Šuljam – Sremska Mitrovica
8. Sremska Mitrovica – Stara Bingula – Sremska Mitrovica
9. Sremska Mitrovica – Ležimir – Sremska Mitrovica

10884884_1527201057532838_1820311024_n

Pravo na subvenciju za prevoz učenika Gradska uprava za obrazovanje će utvrđivati rešenjem po zahtevu roditelja, a u skladu sa Odlukom o načinu ostvarivanja prava na materijalne pomoći – subvencije deci, učenicima i studentima sa teritorije grada Sremska Mitrovica.

Danas su predstavnici Gradske uprave za obrazovanje potpisali ugovor sa prevoznikom „Sirmijumbus“ d.o.o iz Sremske Mitrovice o dodatnom popustu izabranog prevoznika za učenike srednjih škola. Prevoz učenicima srednjih škola koji se opredele za njegove usluge odobriće dodatnbi popust od najmanje 20 odsto na punu cenu autobuske karte, a nastojaće da i na druge načine izađe u susret svim opravdanim zahtevima za prevoz učenika srednjih škola (školska takmičenja, posebne kategorije učenika i dr.)

Prevoznik je saglasan da obezbedi dodatni popust od najmanje 50 odsto od pune cene autobuske karte za svako drugo dete iz iste porodice – kada je to dete srednjoškolac i korisnik prevoz a koji je predmet danas potpisanog ugovora o saradnji, odnosno da će za svako treće dete iz iste porodice – kada je to dete srednjoškolac i korisnik prevoza koji je predmet ugovora, obezbediti besplatnu autobusku kartu.

„Grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava za obrazovanje i u ovoj godini nastavlja da subvencioniše prevoz učenika srednjih škola na način kao u u prethodnoj godini, negde od maja meseca kada je svaki roditelj podnosio zahtev Gradskoj upravi za obrazovanje, i sticanjem,prava na subvencionisanje prevoza njegovog deteta dobijao rešenje, a potom potpisivao ugovor sa Gradskom upravom za obrazovanje“, rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

Za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola do kraja drugog polugodišta obezbeđeno je 16 miliona dinara iz budžeta grada. Do kraja prošle godine novčanim sredstvima iz budžeta grada prevoz je bio subvencionisan za 735 učenika srednjih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica, koji žive u prigradskim naseljima.

Možda Vam se svidi i