Sremska Mitrovica – Predstavnici Srednje Ekonomske škole “9. maj” i Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice u subotu su prisustvovali košarkaškom spektaklu, utakmici između ženske košarkaške reprezentacije Srbije i Nemačke i tom prilikom predstavnicima mitrovačkih škola uručene su Molten lopte.

Svaka škola dobila je po 15 novih Molten lopti zahvaljujući najvećem broju glasova koje su ove škole osvojile u okviru projekta „500 lopti za buduće asove“, a koji je organizovao trgovinski lanac „Roda“, Košarkaški savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ankica Jeftić, direktorica Bajićeve škole, je za radio „Ozon“ rekla da su tokom trajanja akcije svi učenici i svi zaposleni bili maksimalno posvećeni i aktivni i da su do poslednjeg dana pratili tok glasanja.

„Nadali smo se pobedi, ne mogu da kažem da nismo. Pogotovo jer smo redovno pratili glasanje pa smo do poslednjeg dana znali broj glasova. Bili su uključeni svi, kako zaposleni tako i učenici ali i njihovi roditelji, rodbina i prijatelji. Zahvaljujem se svima koji su glasali za našu školu“, rekla je Jeftić.

Siniša Jukić, direktor Ekonomske škole „9. maj“ je rekao da su tokom trajanja ove akcije svi bili angažovani i da će ovih 15 lopti mnogo značiti učenicima u daljem radu.

„Angažovali smo se i u okviru škole ali i na društvenim mrežama. Veliku borbu vodili smo sa Mitrovačkom gimnazijom koja je takođe imala veliki broj glasova. Nove lopte znače mnogo jer su lopte bukvalno potrošni materijal i na početku svake školske godine nama trebaju nove lopte, rekao je Jukić“, i naglasio da je u svemu ovome važna i posvećenost učenika okupljenih oko istog cilja.

„Ovo je bio timski rad i zahvalan sam svima koji su učestvovali u glasanju“, rekao je Jukić za radio „Ozon“.

roda tekst

foto: roda.rs

Društveno odgovoran projekat u okviru koga „Roda“ poklanja košarkaške lopte školama širom Srbije pokrenut je u cilju promocije sporta i sportskih vrednosti među mladima, a realizovan je zajedno sa prijateljima akcije, Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Umesto 500 koliko je bilo prvobitno planirano, biće dodeljeno 4 puta više – 2.000 Molten lopti školama koje su dobile najviše glasova u aplikaciji na sajtu i Facebook stranici „Rode“.

U ovom projektu koji je trajao od 15. septembra do 1. novembra, učestvovale su sve osnovne i srednje škole na teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, što je ukupno 1.676, a u akciji je skoro 700 hiljada glasova dodeljeno školama.

Možda Vam se svidi i