Sremska Mitrovica – Internet portal www.superste.net pokrenuo je konkurs za najbolji društveno korisni projekta, na kojem se pored ostalih našao i projekat “Čista posla”, Nikole Arežina koji ima za cilj čišćenje deponija na Fruškoj gori.

Pobednik konkursa dobija se direktnim glasanjem na pomenutom portalu i to do 5. decembra, a nagrada za najbolji projekat iznosi 200.000 dinara i namenjena je njegovoj realizaciji.
 

cista posla

“Projekat “Čista posla” ima za cilj da posetioca Fruške gore ili rezidenta afirmiše u aktivistu. Dovoljno je da se napravi slika deponije sa geo koordinatama tako što se dodatno uključi GPS na mobilnom telefonu i pošalje na naš imejl ili nas taguju preko Instagrama. Nakon toga slika se odobri i automatski se mesto deponije prikaže na interaktivnoj mapi (Google Maps) koja je integrisana u mikro sajt projekta. Plus automatski se šalje imejl nadležnim komunalnim službama u jednoj od deset opština koje su zadužene za čišćenje Fruške gore. Na taj način moći ćemo da pratimo efikasnost komunalnih službi po opštinama. Čim se očisti smeće, oni nas obaveste, mi uklanjamo marker sa mape. Na kraju meseca i godine, ostaje podatak kojim mogu da se koriste građani i mediji u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine i radu lokalne samouprave”, piše u opisu projekta.

Značaj projekta ogleda se u činjenici da pored samog čišćenja deponija i smeća na Fruškoj gori, na neposredan način će se podizati svest o ovom problemu, prvenstveno preko društvenih mreža koje mladi najviše koriste,a zatim i ostalih medija.

Više o projektu “Čista posla” i načinu glasanja možete pronači OVDE.

Možda Vam se svidi i