Posle pauze od malo više od mesec dana, mlađe kategorije ŽFK Sremice, kreću sa pripremama za nastavak prvenstva u Razvojnoj ligi MKS „Sever 1“.

Prozivku igračica trener Igor Milanović obaviće na terenu 25.maj u Sremskoj Mitrovici u 13 časova. Tim povodom smo kontakirali trenera Milanovića koji je odgovorio na nekoliko kratkih i konkretnih pitanja.

male_sremice

Šta se promenilo u odnosu na prošlu godinu, da li se već zna plan priprema ovih mladih dama?

-Za vreme zimske pauze igračice kadetskog pogona su igrale na otvaranju zimskog turnira u Sremskoj Mitrovici kao i na Dnevnikom turniru u Novom Sadu. Sam tok priprema sastojaće se iz dve faze, bazičnog dela i dela uigravanje ekipe kroz trening utakmice. Tokom ove pauze između dva dela prvenstva uspeli smo da u klub dovedemo deset novih devojčica koje će nastupati za našu ekipu u prolećnom delu prvenstva. Tri devojke iz moje selekcije priključene su treninzima seniorskog tima.

Najavili ste već neke trening utakmice, da li se znaju rivali?

-Što se tice trening utakmica u planu nam je da odigramo bar pet utakmica, i to sa ŽFK Vojvodinom dve, jednu utakmicu protiv dečaka iz škole fudbala Sirmium kao i utakmicu sa ŽFK Kikinda.

Kakvi su vaši lični utisci i kako ste zadovoljni urađenim poslom za ovo relativno malo vremena?

– Iako nam je ovo debitantska sezona i nije bitan rezultat, zauzimamo treće mesto u našem prvenstvu, u konkurenciji timova poput ŽFK Crvena Zvezda i ekipa Sloga Radnički iz Zemuna što pokazuje da naš klub ima dosta talentovanih devojčica.

Nastavak prvenstva donosi nova uzbuđenja?

Početak prvenstva je zakazan za april mesec i prvu utakmicu igramo u Laćarku sa ŽFK Sloga Radnički iz Zemuna koju smo pobedili u Zemunu sa 5:0.

Sve u svemu, „Sremice“ nemaju razloga da brinu za budućnost?

– Tačno. Nema razloga za brigu kada je reč o budućnosti ženskog fudbala u našem gradu. Svrha rada nam je stvaranje igračica koje će kroz par godina u punom sjaju braniti boje naše seniorske ekipe.

Ono što je takođe zaista bitno je da ove mlade dame skreću pažnju na sebe i imaju sve brojniju podršku. Kadetska selekcija „Sremica“ ima punu podršku od strane roditelja,koji su sve brojnija kako na utakmicama, tako i na treninzima. O ozbiljnosti rada ove selekcije govori i činjenica da predsednica kluba, Danijela Stojiljković-Savić zaista često bude na treninzima i budno prati kako napreduju igračice mladog pogona ŽFK Sremice.

Pored kadetske selekcije, pripreme započinje i seniorska selekcija „Sremica“.

Dame iz ŽFK Sremice, na čelu sa trenerom Slobodanom Kekićem pokušaće što spremnije da dočekaju nastavak prvenstva u kom imaju visoke ambicije, a to potvrđuju i reči trenera ekipe:

-Takmicenje u II ligi „Sever“ za žene počinje 21. marta ali mi svoje učesće u toj ligi počinjemo nedelju dana ranije utakmicom zaostalog kola iz jesenjeg dela prvenstva, protiv Metalmanije iz Kanjiže. Cilj prvog tima tj. seniorki je da se ostvari što bolji plasman na kraju sezone i da se time napravi pozitivna uvertira pred sledeću takmičarsku sezonu, treću po redu, kada će naš kub „napasti“ prvo mesto i pokušati da udje u viši rang takmičenja. Što se igračkog kadra tiče, tu je u suštini sve isto uz uključivanje devojaka iz mladjih selekcija koje su po uzrastu stekle pravo igranja u seniorskom timu.

sremice_trening

I kadetska i seniorska selekcija ŽFK Sremica iz Sremske Mitrovice će svoje utakmice kao domaćin i ovu polusezonu igrati na stadionu FK LSK u Laćarku.

Autor Milan Mijatović Sportin.biz

Možda Vam se svidi i