Sremska Mitrovica – Sutra je poslednji dan da Mitrovčani glasaju za jedan od pet projekata za koji bi želeli da se realizuje sredstvima iz budžeta grada u 2016. godini.

Zahvaljujući projektu „Participativno budžetiranje“ koji sprovode nevladine organizaije BIRN Srbija i NALED zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica, prvi put građani Sremske Mitrovice dobili su mogućnost da bez posrednika učestvuju u donošenju odluke o budžetu. Pored toga što im se pružila mogućnost da predlože projekte, isto tako sada imaju mogućnost da glasanjem odaberu onaj za koji misle da je najbolji i nejneophodniji za sve građane Sremske Mitrovice.

Zaokruživanjem rednog broja projekta i ubacivanjem glasačkog listića u kutiju koja se nalazi u Gradskom uslužnom centru Mitrovčani će odabrati da li će Sremska Mitrovica naredne godine dobiti azil za pse, biciklističke staze, adrenalin park, dečije igralište ili unapređen javni gradski prevoz i moderna autobuska stajališta.

Projekat „Participativno budžetiranje“ je finansiran od strane Evropske Unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim sektorom Vlade Republike Srbije, a pored Sremske Mitrovice sprovodi se u još devet gradova i opština u Srbiji.

Možda Vam se svidi i