Sremska Mitrovica – Gradski klub malog fudbala “Deus Roloplast Mošić” jedini je i prvi mitrovački klub u istoriji koji je izborio učešće u Prvoj ligi Srbije.

Prošla sezona bila je izuzetno uspešna za ovaj klub, na 18 utakmica koliko je ukupno odigrano, ostvareno je 18 pobeda, dominantni i ambiciozni, ove godine „Deus“ igraće sa 12 najboljih ekipa u Srbiji. Zvaničan početak lige zakazan je za 4. septembar, a do tada fudbalere očekuju intenzivni treninzi, ali i medijska kampanja i promocija kluba.

Povodom početka priprema, juče je u Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici u kojem „Deus“ realizuje treninge održana konferencija za medije.

deus

Na konferenciji bilo je reči o prethodnoj sezoni, ambicijama za narednu, a predstavljena su pojačanja igračkog kardra i izmene u stručnom štabu.

„Prošle godine naše ambicije su bile da pobedimo koga god dobijemo za protivnika, što smo i uradili. Nije bilo lako, 18 utakmica – 18 pobeda, zaista smo bili moćni i zahvaljujući tome Sremska Mitrovica po prvi put u istoriji dobila je jednog superligaša“, rekao je Saša Bugadžija, predsednk kluba.

Bugadžja je objasnio da su ambicije za narednu sezonu da ekipa bude u samom vrhu tabele, da zauzme jedno od prva četiri mesta, da igraju lep i dopadljiv fudbal, ali i da u što većoj meri popularizuju mali fudbal u Sremskoj Mitrovici i privuku veliki broj gledaoca na njihove utakmice.

„Nismo došli u prvu ligu da se borimo za opstanak, nego ciljamo ka vrhu, došli smo da pokažemo ko smo, šta smo i protivničkim ekipama će biti teško da nas nadigraju. Znamo da su i ostale ekipe kvalitetne, ali ako se dobro spremimo sve je moguće“, rekao Bugadžija.

deus3

Prema njegovim rečima još uvek nije završen prelazni rok, koji traje do početka septembra meseca, ali već sada je poznato da će svi igrači iz prošle sezone ostati u klubu, a dovedena su i četiri nova pojačanja koja će zameniti Slobodana Santrač i Milan Rakića koji su ove godine „okačili kopačke o klin“ i preuzeli da vode stručni štab kluba.

Pojačanja:
Bogdan Marojević, povratnik sa Kipra, igrao u KMF „Tvrđava“
Dragan Tomić igrao u Bečeju
Marko Novaković, igrao u „SAS Marbo“
Vladimir Milosavac, takođe igrao u „SAS Marbo“, kapiten reprezentacije Srbije u malom fudbalu

Golmani:
Alen Đokić – kapiten
Macanović Stanko

Igrači:
Simić Nenad
Živanović Aleksandar
Čizmak Boris
Popović Davor
Popović Vladimir
Pavlović Dejan
Dejan Milićević
Lukić Aleksandar
Boško Simić

Stručni štab:
Slobodan Santrač –šef stručnog štaba
Milan Rakić – pomoćnik šefa stručnog štaba

Rukovodstvo:
Saša Bugadžija – predsednik kluba
Ljubomir Vujičić – zamenik direktora,
Bratislav Dostanić – tehnički direktor
Duško Kuzminac – sekretar kluba

„Ponosno ćemo da nosimo ime našeg grada i našeg kluba“, za sam kraj konferencije rekao je Bugadžija.

Možda Vam se svidi i