Sremska Mitrovica muzički rasadnik

Sremska Mitrovica – Povodom uspeha mladih mitrovačkih muzičara, učenika osnovne muzičke škole „Petar Krančević“, na nekoliko međunarodnih takmičenja danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući održana konferencija za medije.

Na konferenciji koju je organizovala Gradska uprava za obrazovanje i načelnica Mirjana Pjevac, a na kojoj su predstavljena takmičenja i uspesi postignuti na njima, prisustvovali su učenici škole koji su ostvarili zapažene razultate, njihovi mentori, kao i direktor muzičke škole „Petar Krančević“, Lepold Gregorač.

Predstavljena su četiri internacionalna takmičenja i to takmičenje u Francuskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Italiji.

Internacionalno takmičenje pijanista „Nikolaj Rubinštajn“ održano je u glavnom gradu Francuske Parizu prošle godine od 16. do 19. aprila. Na ovom takmičenju pijanistkinja Šarošković Milica iz klase Cecilije Tomkić, osvojila je drugu nagradu.

muzicka skola

Na XIV po redu Internacionalnom takmičenju „Orpheus“ u Rumuniji koje je održano od 16. do 18. maja 2014. godine nastupilo je nekoliko učenika osnovne muzičke škole „Petar Krančević“ koji su osvojili čak tri prve i dve druge nagrade.
Šarošković Milica (klasa Cecilija Tomkić), Maksimočeva Darija i Gligorović Teodora (klasa Margarita Vujović) osvojile su prve nagrade. Trivić Tijana i Marin Jovana (klasa Margarita Vujović) osvojile su druge nagrade, a pohvale su dobile Ohmut Ivana i Stančić Nevena (klasa Cecilija Tomkić).

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai održano je u Varaždinu u Hrvatskoj u periodu od 20. do 24. aprila i na ovom takmičenju kao jedna od najmlađih takmičarki nastupila je Reljić Anđela iz klase Margarite Vujović. Osmogodišnja Anđela na ovom takmičenju osvojila je drugu nagradu.

muyicka skola

Na VII Internacionalnom takmičenju Trevizo (7. Internazionale Esecuzione Musicale „Giovani musicisti“ – Citta di Treviso) koje je održano od 16. do 19. aprila osvojena je jedna prva i jedna treća nagrada.
Prvu nagradu osvojila je Vukadinović Tara, treću nagradu osvojila je Budišin Anastasija, a pohvalu je dobila Šarošković Milica.

Još jedan uspeh učenika ove škole ogleda se i u broju dece koja su prošle godine obezbedila svoje mesto u Dečijoj filharmoniji. Svoje mesto obezbedili su:
Iva Lukač – truba (klasa Španović Duško)
Nađa Komlenić – violina (klasa Olivera Milić Hiršer)
Darija Maksimočeva – klavir (klasa Margarita Vujović)
Milica Šarošković – klavir (klasa Cecilija Tomkić)
Ognjen Nikolajević – gitara (klasa Ivana Mirosavljević)
Miloš Soćanin – gitara (klasa Radović Raško).

muyicka skola1

Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje čestitala je mladim muzičarima, njihovim mentorima i direktoru škole na postignutim uspesima izražavajući zadovoljstvo što je po rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima muzička škola “Petar Krančević” od ukupno 58 muzičkih škola na teritoriji Republike Srbije na dobrom 16. mestu.

“Gradska uprava za obrazovanje će i u narednom periodu ulagati u mlade takmičare i najbolje učenike koji svojim rezultatima ne promovišu samo sebe i svoje škole već i Grad Sremsku Mitrovicu”, za kraj je rekla Pjevac.

You May Also Like