Ministar odbrane Republike Srbije, Bratislav Gašić posetio Sremsku Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Ministar odbrane Republike Srbije, Bratislav Gašić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general – potpukovnik Jovica Draganić i njihovi saradnici danas su posetili kasarnu “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.

Povod njihove posete sremskomitrovačkoj kasarni jeste primopredaa tri nova vučna vozila koja su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nabavili za potrebe transporta borbenih vozila, prvenstveno tenkova i drugih teških i vangabaritnih sredstava.

Ministar Gašić istakao je da se u Vojsci Srbije stalno radi, da se ostvaruju rezultati u radu sistema odbrane i da se realizuju planovi i poslovi koji su započeti prethodnih godina. Kao jedan dokaz tim tvrdnjama naveo je upravo nabavku ova tri vozila.

gasic1

“Kažu malo se uradilo, malo se radi u vojsci, a evo rezultati u 2015. godini govore drugačije. Ako znate da je najstariji vučni voz u Vojsci Srbije kupljen 1967, a najmlađi 1982. godine, onda je jasno koliko je modernizacija u ovom sektoru bitna za nas”, rekao je Gašić.

Za kraj minister je dodao da je vrednost ove investicije više od 140 miliona dinara i najavio da je u planu nabavka još tri vučna vozila početkom naredne godine.

Generalni direktor MAN Importer Srbije Srđan Pezo simbolično je predao repliku ključeva kamiona ministru Gašiću naglašavajući da vozila koja su isporučena Vojsci predstavljaju poslednju generaciju vozila u toj kompaniji i da se nalaze u rangu vučnih vozova najsavremenijih vojski sveta.

gasic3

Nabavljeni vučni vozovi, prvenstveno su namenjeni za transport tenkova, ali i drugih teških i vangabaritnih sredstava, sastoje se od troosovinskog tegljača MAN TGS 33.480 i poluprikolice De Angelis 4S79.
Cilj nabavke bio je povećanje efikasnosti i bezbednosti prilikom prevoženja pomenutih sredstava i sistema, ali i smanjenje troškova održavanja i očuvanje preostalih resursa postojećih vučnih vozova.
Novi vučni vozovi biće raspoređeni u Beograd, Niš i Kraljevo.

gasic4

You May Also Like