Sremska Mitrovica – Prema rečima stručnjaka, Sremu za sada ne preti opasnost od poplava. Što se tiče situacije sa rekom Savom, ona je trenutno stabilna i ne očekuje se da će naredenih dana njen vodostaj drastično da se podigne, odnosno da dostigne nivo redovne odbrane od poplava.

Kako je stručno lice dalo odgovor i objašnjenje novinaru radija Ozon, na pitanje o povezanosti situacije u Hrvatskoj u kojoj preti opasnost od poplava sličnim prošlogodišnjim i Srema, korito reke Save kroz Srbiju je šire nego u delu Hrvatske, tačnije korito Save se od hrvatskog grada Siska širi, tako da je vodostaj Save znatno niži u Srbiji i za sada ne postoji opasnosti od izlivanja Save.

vodostaj

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije trenutni nivo vodostaja reke Save kod Sremske Mitrovice iznosi 299 santimetara, sutra će iznositi 345 cm, a do nedelje će biti viši za još pola metra i iznosiće 395cm.

Trend rasta nivoa reke Save kod Sremske Mitrovice će se u manjem obimu nastaviti i početkom naredne nedelje pa će tako u ponedeljak nivo Save iznositi 430 cm, a u utorak 450 cm.

Podsećanja radi, redovna odbrana od poplava u Sremskoj Mitrovici se uvodi kada nivo vodostaja Save dostigne 650 cm, a vanredna odbrana od poplava kada nivo Save dostigne 750 cm.

Možda Vam se svidi i