Sremska Mitrovica – Danas i sutra u Muzeju Srema u organizaciji Zavod za kulturu Vojvodine i Ustanove za negovanje kulture Srem održaće se Smotra recitarora Srema.

U nizu kulturno vaspitnih oblika rad koji program Ustanove za negovanje kulture Srem čine raznovrsnijim i bogatijim svakako jedan od najznačajnijih, kada se govori o programima za najmlađe, jeste Smotra recitatora Srema, odnosno Smotra recitatora grada Sremska Mitrovica.

O zainteresovanosti za učešće, broju učesnika i nešto više o organizaciji Smotre govorila je Zorica Miščević, direktor Ustanove za negovanje kulture Srem.

“Kao jednom od organizatora ove smotre prija nam činjenica da iz godine u godinu dobijamo sve veći broj recitatora, što bi značilo da su deca poetski nadahnuta, da se u kućama i školama neguje ova vrsta poetskog iskazivanja emocija”, rekla je Miščević.

Ona je dodala da se na Smotri recitatora grada Sremska Mitrovica ove godine prijavilo racitatora kao nikada do sada, tačnije 140 recitatora iz devet osnovnih škola, tri srednje škole, jednog kulturnog centra i jednog kretivnog studija koji su nastupali u tri kategorije, mlađi, srednji uzrast i uzrast odraslih.

Na Smotru recitarora Srema plasiralo se po sedam recitatora iz katgorija mlađeg i srednjeg uzrasta, dok se iz kategorije odraslih plasiralo 11 recitatora koji su se takmičili na Smotri recitatora grada Sremska Mitrovica.

Ove godine na Smotri recitatora Srema učestvuje 105 recitatora iz šest opština Srema, pa tako uz recitatore iz Sremske Mitrovice nastupiće i recitatori iz Šida, Pećinaca, Iriga, Inđije, Rume i Stare Pazove.

Iz svake kategorije na Pokrajinsku smotru koja se tradicionalno održava u Sečnju, plasiraće se po deset recitatora.

Možda Vam se svidi i