Sremska Mitrovica – Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu.

Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa a pravo učešća imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala.

Učesnik (samostalni izvođač) ili autor pesme (u slučaju grupnog nastupa) mora biti mlađi od 35 godina, objavili su organizatori.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti afirmisana, odnosno ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala.

Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Jezik pesama van konkurencije nije definisan propozicijama.

Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Prijava može da se obavi lično, u kafeu „Pero“ u Novom Sadu (Železnička 10), a više informacija možete pročitati OVDE.

Možda Vam se svidi i