Sremska Mitrovica – Meštani Salaša Noćajskog, jednog od sedam mačvanskih sela koji pripadaju opštini Sremska Mitrovica do početka 2016. godine dobiće apoteku.

Kako je za radio Ozon potvrđeno iz ove mesne zajednice, danas su zvanično počeli radovi na adaptaciji dela objekta nekadašnje zemljoradniče zadruge za potrebe apoteke.

Trenutno najbliža apoteka Salaščanima se nalazi na nekoliko kilometara od sela, odnosno u Mačvanskoj Mitrovici, a kako ni u u Noćaju ni Radenkoviću ne postoji apoteka i za meštane ova dva sela otvaranje apoteke u Salašu će biti olakšanje.

zadruga

Objekat koji se adaptirati se nalazi u samom dvorištu mesne zajednice, u kojem se nalazi i objekat Doma zdravlja što će u velikoj meri olakšati Salaščanima kupovinu lekova, ali i drugih nemedicinskih preparat odmah nakon pregleda kod lekara.

“Objekat seoske zadruge koji adaptiramo stoji prazan već nekoliko godina unazad, pa smo u dogovoru sa Direkcijom došli na ideju da bi tu mogla da se otvori apoteka. Ukoliko sve bude išlo po planu, apoteka će biti otvorena do Nove godine i to će biti jedan lep novogodišnji poklon Salaščanima”, rekao je Dragoslav Čupić, predsednik saveta Mesne zajednice Salaš Noćajski.

Izvođač radova na adaptaciji objekta nekadašnje zemljoradničke zadruge je mitrovčka firma “Dekor lajf”, a finansijer Direkcija za izgradnju GradaSremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i