Rok za prijavu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji produžen je do 15. oktobra ove godine navodi se u zvaničnom saopštenju na sajtu Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.

Prema rečima potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić cilj produžetka roka jeste da se turistička sezona produži na oktobar i novembar jer se ti meseci smatraju za najkritičnije mesece za turizam.

Ljajić je rekao i da se broj prijavljenih za vaučere raste iz dana u dan, tako da se na primer prvog dana prijavilo 145 građana, a da sada ima i do 1.000 prijava dnevno.

Vrnjacka-Banja-park1

Kako stoji u saopštenju više od 60 odsto prijavljenih za vaučere su penzioneri i oni su se u najvećem broju žalili na kratak rok.

Početak prijave za vaučere bio je 6. jul od kada građani na šalterima Pošta Srbije mogu da podnesu prijave za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za plaćanje smeštaja na nekoj od turističkih destinacija u Srbiji koje subvencioniše država.

Građanima su na raspolaganju 243 ugostiteljska objekta u Srbiji koja su se prijavila na konkurs, a njihov spisak može se pročitati OVDE. Ni jedan objekat uz Sremske Mitrovice ne nalazi se na ovom spisku.

Možda Vam se svidi i