Sremska Mitrovica – Radovi na uređenju i sanaciji zgrade Mesne zajedice Čalma su zvanično završeni.
Radovi su počeli početkom oktobra meseca, a obuhvatali su kako sanaciju unutrašnjosti, tako i spoljašnjosti objekta.

U unutrašnjsti objekta zamenjena je kompletna stolarija, vrata i prozori, dotrajale električne instalacije, postavljen je nov pod u celom objektu i kompletno je okrečen, dok je spolja odrađena nova fasada.

mz calma

“Ovu godinu završavamo ulaganjima u seosku infrastrukturu, Čalma je jedno od većih mesta koje egzistira na našem prostoru i bilo je vrlo važno da pored objekta zdravstvene zaštite rekonstruišemo i one objekte koji služe svaki dan Čalmanicma”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović prilikom jučerašnjeg obilaska zgrade MZ Čalma.

55

Nedimović je rekao da će Grad i 2016. godine nastaviti da rekonstruiše objekte seoskih mesnih zajednica i domova kulture.

“Sledeće godine nastavljano da radimo u Bešenovu, Radenkoviću, Šašincima, ako bude sreće i sredstava i u Mačvanskoj Mitrovici, Kuzminu i Grgurevcim”, rekao je gradonačelnik i kratko najavio da će naredne godine u Čalmi početi izgradnja sportske sale za koju će ove zime biti odrađena kompletna projektna dokumentacija.

mz calma1

Borislav Babić, predsednik saveta Mesne zajednice istakao je da je rekonstrukcija ovog objekta izuzetno bitna za sve meštane Čalme, jer u objekat nije ulagano od kada je izgrađen, tačnije više od 30 godine.

Vrednost svih radova na uređenju i sanaciji zgrade Mesne zajednice Čalma iznose 1,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica

111

mz calma2

Možda Vam se svidi i