Radovi u Laćarku u 2015. godini

Sremska Mitrovica – Radovi u selu Laćarak se nastavljaju i u ovoj godini.

Pored radova na zgradi Doma kulture i mesne zajednice Laćarka, koji su bili u punom jeku prethodne i koji će se nastaviti i u ovoj godini, dok celokupni Dom ne bude saniran i opremljen, radiće se i na asfaltiranju pojedinih ulica u ovom najvećem sremskom selu.

3

U 2015. godini nastaviće se i radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a u planu je i izgradnja velike crpne stanice. Prema rečima Dejan Umetić, predsednik saveta mesne zajednice Laćarak, svi radovi koji su se vršili prethodne godine, a koji nisu završeni nastaviće se i u 2015, a veliki je broj i novih radova i projekata koji će biti realizovani.

Umetić je takođe najavio i izgradnju centralnog punkta za animalni otpad kao i skladišta sa kontejnerima koji će biti jedan od najsavremenijih i usklađen sa sadašnjim propisima. Sav animalni otpad sa teritorije opštine grada Sremska Mitrovica po pozivu građana biće dovožen u centralni punkt u Laćaraku, nakon čega će celokupni animalni otpad iz Laćarka biti transportovan u neku od kompanija u Srbiji koja se bavi neškodljivom preradom opasnog životinjskog otpada.

Jedna dobra vest za laćaračke roditelje jeste da će u toku 2015 godine predškolska ustanova “Čuperak” dobiti još jedan objekat koji će biti izgrađen uz već postojeći objekat ove predškolske ustanove. Novim objektom u okviru predškolske ustanove “Čuperak” dobiće se još dve radne sobe za decu sa celodnevnim boravkom, kuhinja i trpezarija koje će biti napravljene prema važećim standardima, a s obzirom da je po projektnom planu predviđeno da novi objekat ima sva sprata, na drugom spratu biće još tri ili četiri sobe.

4

You May Also Like