Sremska Mitrovica – U Baroknoj sali Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici sinoć je uz prigladan scenski performans održana promocija 22. broja časopisa za nauku, umetnost i kulturu „Sunčani sat“.

Tema ovogodišnjeg broja jeste stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata, a izdavač časopisa kao i ranijih godina je Ustanova za negovanje kulture Srem.

„U nizu kulturno vaspitnih oblika rada koji Ustanovu za negu kulture Srem čine značajnom svakako se kao jedna od najznačajnijih izdvaja njena izdavačka delatnost. U okviru te izdavačke delatnosti najznačajniji deo jeste izdavanje časopisa za nauku, umetnost i kulturu „Sunčani sat“, rekla je Zorica Miščević, direktor Ustanove za negovanje kulture Srem.

suncani sat1

Miščević se kratko osvrnula na istoriju časopisa i objasnila da je uporedo sa rađanjem Festivala besedništva „Sirmium lux verbi – Srmijum svetlost reči“ u proleće 1992. godine izdat i prvi broj „Sunčanog sata“.

„U uredništvu prvog broja časopisa su bili Duško Poznanović, Milenko Bobić, Emica Milošević, magistar Živko Popov, doktor Petar Milošević i Nada Janković, od tada je prošlo 22 godine, 22 broja časopisa za koji se nadam da će još dugo da izlazi“, rekla je Mišćević i dodala da je u procesu štampanja i 23. broj časopisa.

U uredništvu „Sunčanog sata“ već nekoliko godina godina unazad rade doktor Slađana Milenković, kao glavni urednik, Nenad Lemajić, Mirjana Žigmundovac, Zorica Gašpar, Jasna Arbanas i Zorica Miščević u ime izdavača Ustanve za negovanje kulture Srem.

Možda Vam se svidi i