Sremska Mitrovica /Foto prognoza/- Iako je veći deo juna, bar što se meteoroloških prilika tiče obeležila smena kiše i sunca, a temperatura je varirala od tropskih trideset do jesenjih deset stepeni, jun mesec bio je ispod proseka za ovo doba godine.
Leto koje je i kalendarski stiglo u nedelju 21. juna obeležiće toplo, ali nestabilno vreme sa temperaturama do 35 stepeni.

Jun je po pravilu najkišovitiji mesec tokom kojeg padne i do 70 litara kiše, što nije slučaj ove godine. Oblačno vreme i malo sunca doprineli su čestim padavinama, međutim one se u narednom periodu ne očekuju u nešto većem obimu. Nakon nekoliko hladnih dana, za vikend će se vreme prolepšati, a temperature će se kretati do 30 stepeni.

vr 1

Međutim, u lepom vremenu uživaćemo kratko jer se već od naredne nedelje ponovo očekuju nestabilno vreme i manji pad temperature.

vr2
Prema prognozama, pravo leto očekuje nas između od 5. do 13. jula kada se očekuje da temperature dostignu ok 34 stepen Celzijusove skale. Pad temperature je za sada ponovo najavljen za 14. jul. U avgustu će se temperatura kretati oko 30 stepeni, a nešto niže temperature očekuju se u drugoj polovini meseca. Međutim, i pored povremenih osveženja u vidu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, toplo vreme zadržaće se i krajem avgusta i početkom septembra.

You may also like