Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan prijem za učesnike ovogodišnjeg, 12. po redu “Srem folk festa” koji se trenutno održava u našem gradu.

Prijemu kod zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice, Tomislava Jankovića i načelnika za kulturu, sport i omladinu, Ilije Nedića prisustvovali su predstavnici folklornih ansambala iz Rusije, Makedonije, Grčke, Slovenije i Turske.

Ove godine na “Srem folk festu” učestvovaće 16 folklornih ansambala iz ukupno 12 zemalja.

fest1

“Srem folk fest” je jedna zaista lepa manifestacija koja se održava u našem gradu. Ovo je dobra prilika da naši sugrađani upoznaju jezik, kulturu, običaje i folklor, ne samo Balkana, nego svih zemalja koje su nam ovogodišnji gosti. Svake naredne godine festival je sve posećeniji, sve kvalitetniji, a to nisu samo moji utisci, to su utisci pre svega naših sugrađa, gostiju, ali i učeniska koji dolaze iz godine u godinu u Sremsku Mitrovicu”, rekao je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

On je dodao da je Festival savršena prilika da se promoviše Srbija i Grad Sremska Mitrovica, da se pokaže Evropi i svetu da je Sremska Mitrovica jedan otvoren grad, grad koji neguje kulturu, tradiciju, prijateljstvo i folklor.

Za kraj Janković je poželeo gostima ugodan boravak u Sremskoj Mitrovici i nezaboravno učešće na jednom od najvećih folklornih festivala na Balkanu.

5

“Izuzetno mi je drago što učestvujemo na ovako velikoj manifestaciji. Nadam se da ćemo ostaviti dobre utiske, kao i da ćemo ponovo biti pozvani da dođemo i naredne godine”, rekla je učesnica iz Rusije prilikom prijema.

U toku druge festvalske večeri u okviru “Srem folk festa”, večeras će nastupiti folklorni ansmbli iz Rusije, Rumunije, Makedonije, Poljske, Bosne i Hercegovine (distrikt Brčko), Bugarske, ansambl iz Obrenovca i mitrovačko Društvo za negovanje ukrajinske kulture “Kolomejka”.

7

srem folk fest

Možda Vam se svidi i