Sremska Mitrovica – Dom zdravlja Sremska Mitrovica kupio je novi ultrazvučni aparat sa tri sonde, najsavremenije generacije, koji je isporučen Dispanzeru za žene i prve pacijentkinje su već imale priliku da budu pregledane novim ultrazvučnim aparatom.

Ovaj aparat poseduje tri sonde: trbušnu, vaginalnu i linearnu i njegovom kupovinom, znatno će se poboljšati uslovi rada Dispanzera za žene.
Kako je za radio „Ozon“, rekla Verica Kostić Muškinja, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena, ovo je prvi put, od 2008. godine, da Dom zdravlja kupi ovako značajan aparat sopstvenim sredstvima.

„Ovo je prvi put da je, od kako poslujemo sami, Dom zdravlja uspeo da kupi ovako značajan aparat. Veoma smo zadovoljni, pogotovo što je postojeći aparat koristimo od 2008. godine“, rekla je Muškinja, dodajući da je dobra stvar što će Dispanzer za žene ubuduće imati dva ultrazvučna aparata na raspolaganju, čime će se sigurno ubrzati proces rada.

„Sremskomitrovački Dispanzer za žene ima ukupno 7 ginekologa, koji rade u dve smene. U prvoj smeni radi 5 lekara a u poslepodnevnoj 2. U toku prepodneva 5 lekara koristi jedan ultrazvučni aparat, pa se, i pored toga što je većina pregleda unapred zakazana i što se zaista trudimo da pacijentkinje ne čekaju dugo svoj red za pregled, desi da se stvore gužve. Kupovinom novog aparata racionalnije će se koristiti radni sati, a samim tim ćemo biti i ekspeditivniji u pružanju ginekoloških usluga“, rekla je Verica Kostić Muškinja, naglasivši i to da se u Dispanzeru za žene godišnje obavi oko 16. 000 ultrazvučnih pregleda.

Novčana sredstva u vrednosti od 3,8 miliona dinara, za kupovinu novog utrazvučnog aparata, obezbedio je Dom zdravlja Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i