Prijavljivanje na 30 volonterskih kampova

Mladi istraživači Srbije u okviru programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, zajedno sa mnogobrojnim partnerskim organizacijama, objavili su početak prijavljivanja na 30 međunarodnih volonterskih kampova koji će se realizovati tokom leta širom Srbije.

Cilj volonterskih kampova je da unesu pozitivne promene u lokalnu zajednicu i da, bez obzira na temu, budu primer rada od javnog interesa. Volonterski kamp je jedinstven oblik volonterskog rada u trajanju od deset dana do dve nedelje, na kom učestvuju volonteri iz Srbije i inostranstva.

omladina

Na kamp mogu da se prijave mladi uzrasta od 18 do 30 godina, bez obzira na stručnost ili obrazovanje. Smeštaj, hrana i izleti tokom kampa su obezbeđeni, dok volonteri sami plaćaju prevoz do kampa. Prijava traje dok se ne popune mesta.

Boravak na međunarodnom volonterskom kampu za učesnike je prilika je da leto provedu u nekom od mesta u Srbiji koje će posetiti prvi put, a da pritom urade nešto korisno i pomognu da se poboljša život ljudi u tom mestu, kao i da upoznaju mnogo novih prijatelja iz inostranstva i cele Srbije.

Na zvaničnom sajtu Mladih istraživača Srbije (OVDE) nalaze se detaljne informacije važne za sve koji bi želeli na ovaj način da provedu leto, lista kampova – mesta u kojima će se kampovi organizovati, uslovi za prijavljivanje kao i sam prijavni formular.

You May Also Like