Sremska Mitrovica – Institut za Javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica raspisali su konkurs za najbolji leterarni i likovni rad na temu „Pravilna ishrana – od njive do tanjira“.

Konkurs je raspisan u okviru kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane 2015. godine i obeležavanja 16. oktobra „Svetskog dana hrane“.

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

untitled

Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, posebno kada je reč o redovnosti obroka tokom dana, raznovrsnosti i količinama namirnica koje se koriste u ishrani, načinu njihove proizvodnje, transporta, čuvanja i pripreme. Savremen način života doneo je i promenu u načinu ishrane koji karakterišu neredovni obroci, veći unos tzv.brze hrane, manji unos povrća i voća.

Cilj aktivnosti kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno dece i mladih.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I–IV razred osnovne škole i V–VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave okružnom Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za nagradni konkurs Oktobar mesec pravilne ishrane”, do 6. oktobra 2015. godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 puta 50 cm. Najbolji radovi na nivou okruga biće dostavljeni Centru za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Sve informacije u vezi konkursa možete dobiti u Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica
od kontakt osobe Sanje Raković na telefon 022-610-511 lokal 112.

Možda Vam se svidi i