Sremska Mitrovica – Vlada Srbije juče je dala saglasnost Republičkoj direkciji za robne rezerve da od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava otkupi do 10.000 tovnih svinja, a za radio Ozon tu informaciju potvrdio je i Zlatan Đurić, predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Sremske Mitrovice.

Đurić je između ostalog potvrdio da će se otkup tovljenika vrišti po ceni od 170 dinara po kilogramu za prvu klasu, 150 dinara za drugu klasu i 140 dinara za treću klasu.

Pored saglsanosti za otkup tovljenika, Vlada je dala saglasnost Republičkoj direkciji za robne rezerve da izvrši i naturalnu razmenu 15 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje i to 11 kilograma kukuruza za prvu klasu, 10 kilograma za drugu i devet kilograma za treću klasu.

svinja_i_prasici

U Sremskoj Mitrovici, prema rečima Đurića, u toku je sastavljanje spiskova poljoprivrednih proizvođača koji imaju tovljenike za prodaju, a otkup će početi, prema njegovim rečima već početkom naredne nedelje.

“Trenutno se ubrzano radi na sastavljanju spiskova, kako bi se od nedelje već krenulo sa otkupom”, rekao je Đurić i dodao da zainteresovanih ima i za naturalnu razmenu.

Predviđa se da će interventni otkup biti sproveden do kraja aprila meseca ove godine.

Možda Vam se svidi i