Sremska Mitrovica – Povodom završetka radova na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom atletskom stadionu, danas je Sremsku Mitrovicu posetila pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić.

“Ono što je danas bitno za sportiste i za ceo sport na nivou Sremske Mitrovice, a ne samo za atletičare, jeste da je ovaj prvi atletski stadion u Republici Srbiji izgrađen pre 8 godina obukao „novo ruho“ tako što je kompletno sanirana sintetička atletska staza“, rekla je Marinika Tepić, pokrajinska sekretarka za sport i oladinu.

nedic

Ona je dodala i da je vrednost ove investicije je 7 miliona dinara i da je sredstva izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i to da je ovo samo deo pomoći u izgradnji i opremanju i održavanju sportske infrastrukture, zbog toga što je Pokrajinski sekretarijat delimično učestvovao i u opremanju atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici nakon njegove izgradnje.

Sekretarka je objasnila da se u poslednje vreme ne samo u Vojvodini, nego i u čitavoj republici, grade megalomanski sportski objekti, naročito zatvorene sportske hale, pogotovo u malim sredinama, koji posle ne mogu da se održavaju i samim tim propadaju. „To je po mom mišljenju bačen novac, i pametnije bi bilo da se za isti novac izgrade manje školske sale za fizičko“, rekla je Tepić izražavajući zadovoljstvo što je fizičko vaspitanje i dalje jedan od obaveznih predmeta u srpskim školama.

stadion

“Fizičko ne služi tome da stvara medalje i takmičare, fizičko služi da stvara zdravo i radno sposobno stanovništvo i to je fokus naše radne strategije školskog sporta u Pokrajinskom sekreterijatu. Upravo zbog toga jako puno sredstava i ulažemo u izgradnju, opremanje, sanaciju i adaptaciju školske infrastrukturu i za potrebe školske dece bilo kroz nastavu ili vannnastavne aktivnosti”, kazala je Tepić.

Za kraj Tepić je dodala da je Grad Sremska Mitrovica veliki sportski potencijal koji treba iskoristiti i da će Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu i u narednom periodu pomagati Gradu i gradskom sportu.

Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić zahvalio se pre svega za sredstva koja su izdvojena iz Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, a zatim i na poseti sekretarke Tepić.

atletski stadion

“Zahvaljujem se gospođi Tepić i njenim saradnicima što su prepoznali značaj sremskomitrovačkog Gradskog atletskog stadiona, jedinog stadiona ove namene ne samo u Vojvodini, nego u Srbiji. Ovde sada imamo jednu potpuno rekonstruisanu i adaptiranu stazu, spremnu za sledeća takmičenja”, rekao je Nedić i dodao da imajući na umu izvođaća radova očekuje da će staza potrajati deset godina.

Možda Vam se svidi i