Sremska Mitrovica – Zahvaljujući fondaciji Blica koja je pokrenula humanitarnu akciju „Srce za decu“ i lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica, jedanaestočlanoj porodici Jovanović iz Mačvanske Mitrovice obezbeđeni su osnovni uslovi stanovanja.

U kući sa samo dve sobe, malom kuhinjom, dnevnim boravkom i kupatilom, u kojoj živi Vida Jovanović sa devet sinova i kćeri i jednim unukom do pre nekoliko meseci nisu postojali elementarni uslovi za život. Danas, priča je nešto drugačija. Sve prostorije su delimično uređene, zidovi su okrečeni, plafoni sanirani, a kupatilo je kompletno novo.

222

„Na inicijativu Blicove fondacije, Grad Sremska Mitrovica je našao načina da pomogne i na neki način izađe u susret porodici Jovanović. Pre samo nekog vremena u ovoj kući nisu postojali osnovni uslovi za život, prvenstveno nije bilo kupatila, sada je situacija drugačija. Ovde živi puno lepe i pametne dece kojoj treba makar na ovakav način pomoći“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović prilikom današnje posete porodične kuće Jovanovića.

Nedimović je dodao da pomoć porodici Jovanović nije usamljen slučaj, da se Grad uvek odaziva na ovakve i slične akcije u želji da pomogne što većem broju ugroženh porodica koje žive na teritoriji Sremske Mitrovice i dodao da će se sa pomoći ovoj porodici nastaviti i u narednom periodu obećavši da će Jovanovićima biti obezbeđen šporet i mašina za veš.

11741909_1607183112867965_510194795_n

Ispred Blicove fondacije, Jovanovićeve je posetio Velimir Perović, urednik fondacije i humanitarne akcije „Srce za decu“, koji je izrazio zadovoljstvo što se pomoglo još jednoj porodici koja zivi u ektremnom siromaštvu.

Blic fondacija je pre dve i po godine pokrenula veliku humanitarnu akciju „Srce za decu“ kroz koju je do sada zbrinuto oko stotinu mališana koji su živeli u izuzetno siromašnim porodicama.

„Od sledećeg petka krećemo sa novom akcijom i do kraja godine kroz nju ćemo zbrinuti još oko 30 porodica. Blicova fondacija to sve čini zahvaljujući donatorima, humanim ljudima, ljudima dobre volje, kao što su u ovom slučaju predstavnici lokalne samouprave Sremske Mitrovice“, rekao je Perović.

111

Vida Jovanović (41) je samohrana majka koja živi od socijalne pomoći i povremenih nadničarskih poslova, od dece, samo najstariji, dvadesetjednogodišnji sin Darko radi. Najstarija ćerka Daša, pre manje od mesec dana, podarila joj je prvog unuka, ali i ona sama je takođe samohrana majka. Sva Vidina deca školskog uzrasta redovno pohađaju osnovnu školu „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

1111

Današnju posetu porodici Jovanović, gradonačelnik Sremske Mitrovice iskoristio je i kao dobru priliku da Darku (21), Daši (19), Dejanu (15), Radiši (13), Dušku (12), Aleksandru (11), Dragiću (7), Spomenki (4) i Jovanu (2,5) uruči simbolične poklone, nešto namirnica i sredstava za ličnu higijenu.

Možda Vam se svidi i