Sremska Mitrovica – Ukoliko ste primetili plave tačke kod “Mitrovačke gimnazije” i pitali se šta one predstavljaju redakcija Ozon radija dobila je odgovor na to pitanje.

Pre nekoliko godina, u vreme kada je Sremska Mitrovica dobila status grada relizovan je projekat “Plava linija” koji je obuhvatao turističko uređenje užeg gradskog jezgra. Plava linija bila je iscrtana na trotoarima pored gradskih znamenitosti i to u dužini od 9 kilometara. Projekat je podržao i sufinansirao francuski grad Nevera koji godinama unazad neguje bratske odnose sa Sremskom Mitrovicom.

plave tacke 2

Mirjana Đorđević, direktor „Mitrovačke gimnazije“ objasnila je da će u poseti Gimnaziji danas biti predstavnici konzulata Francuske ambasade povodom izložbe “Obnovitlji energije”, koju je upravo i realizovala Francuska ambasada u Srbiji. U čast posete, a u znak sećanja na nekadašnju “Plavu liniju” i saradnju Sremske Mitrovice i Nevere učenici ove sremskomitrovačke obrazovne institucije zalepili su plave tačke od gimnazije do Carske palate, koju će pored Gimnazije posetiti predstavnici konzulata.

“Mitrovačka gimnazija” će pored prijema predstavnika konzulata Francuske ambasade u Srbiji u narednih nekoliko dana ugostiti i nekoliko učenika iz Italije, Belgije, Turske i Rusije koji učetvuju u projektu nevladine volonterske organizacije AFS Interkultura.

Možda Vam se svidi i