„Ožalošćena porodica“ na Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije

Sremska Mitrovica – Gimnazijalci iz Sremske Mitrovice predstaviće se sa predstavom „Ožalošćena porodica“ na devetnaestim Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije koji se održavaju se u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru u periodu od 17. do 26. aprila, a pod sloganom „Zaviri na susrete“, rekla je za radio Ozon direktorica nitrovačke Gimnazije.

Glumci iz Sremske Mitrovice predstavu „Ožalošćena porodica“ će odigrati 23. aprila.

ozaloscena

Tokom Pozorišnih susreta učenika gimnazija biće izvedene ukupno 22 takmičarske predstave u produkciji 20 gimnazija iz Srbije. Na pozorišnim susretima učestvuju osim mitrovčana i mladi iz Ćuprije, Zemuna, Aleksandrovca, Valjeva, Topole, Niša, Požarevca, Vršca, Beograda, Prokuplja, Dragačeva, Kuršumlije, Lebana, Brusa, Požege, Novog Sada, Aranđelovca, Lazarevca i grada domaćina.

Predstave će ocenjivati žiri koji čine reditelj Miloš Milovanović i glumci Sanja Todorović Matejić i Đorđe Đoković.

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije nastali su kao ideja potekla od grupe učenika odeljenja talentovanih za matematiku (SM), pre 19 godina uz podršku tadašnjih direktora Prve kragujevačke gimnazije.

Nagrađuju se najbolji učenički dramski tekst, najbolja učenička režija, učenička scenografija, učenički kostim, najbolja muzika, scenski pokret, scenski govor, kolektivna igra, epizodna muška i ženska uloga, glavna muška i ženska uloga i najbolja predstava u celini.

You May Also Like