Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Laćarku privode se kraju za ovu godinu, a prema rečima nadležnih organa zaključno sa ovogodišnjim radovima ukupno 1/3 domaćinstava imaće mogućnost da se priključi na mrežu.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže u Laćarku započet je pre 10 godina, radovi su realizovani u skladu sa novčanim sredstvima i do sada je kanalizacija izgrađena u naselju Bela ruža, delu Laćarka od Sremske Mitrovice zaključno sa Karađorđevom ulicom, prvom delu Sremske i Niske ulice, kao i u Savskoj i Radničkoj ulici.

Direktor Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica, Vladimir Sanader prilikom današnjeg obilask radova izrazio je zadovoljstvo dinamikom kojom se radovi odvijaju, ali i najavio nove projekte za naredni period.

radovi

“Što se tiče nas iz Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica mi smo zadovoljni kako izvođač radova “Mašinokop” Šabac radi svoj posao. Za nekih mesec dana uspeli su da izvedu 2/3 planiranih radova za ovu godinu i ostalo je još samo sa se uradi nekih 150-200 metara u Sremskoj ulici”, rekao je Sanader.

On je dodao da je Direkcija i za narednu godinu u svom budžetu predvidela sredstva u visini od 12 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u naseljenom mestu Laćarak, ali i napomenuo da će pokušati da putem konkursa i drugih nivoa vlasti prikupe još sredstava kako bi što više ubrzali radove na izgradni fekalne kanalizacije u Laćarku.

radovi2

Za kraj Sanader se osvrnuo na uspešno završen projekat izgradnje fekalne kanalizacije u Mačvanskoj Mitrovici.

“Ove godine smo završili izgradnju fekalne kanalizacije u Mačvanskoj Mitrovici i sva sva slobodna sredstva što se tiče kanalizacione mreže ćemo usmeriti na Laćarak. U narednom periodu planiramo da uradimo projektnu dokumentaciju za izgradnu kanalizacije i u drugim mestima na teritoriji Grada kao što su Salaš Noćajski, Martinci i Kuzmin, pa i da tamo krenemo, da li putem određenih donacija, sredstvima budžeta ili drugim konkursima koji postoje na nivou Republike Srbije i pokrajine, da probamo da u naredne četiri godine započnemo, odnosno realizujemo najveći deo projekta izgradnje kanalizacione mreže.

Vojislav Mirnić, član saveta Mesne zajednice Laćarak prilikom obilaska radova kratko je rekao da će izgradnjom kanalizacione mreže u Laćarku problemi meštana ovog sela koje imaju sa podzemnim vodama, septičkim jamama i neugodnim mirisima biti zauvek rešen.

radovi1

Kanalizaciona mreža predstavlja jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za meštane Laćarka. Nalazimo se trenutno u Krađorđevoj ulici gde se vrše radovi. Očekujemo nastavak radova u Sremskoj ulici. MeštzaniLaćarka imali su velikih problema sa podzemnim vodama, septičkim jamama, smradom I zarazom koji se širio iz kanala, na ovaj način će se svi ovi problem rešiti

Izvođač radova na izgradnji kanalizacione mreže u Laćarku jeste preduzeće “Mašinokop” iz Šapca. Ukupna sredstva ove godine izdvojena za izgradnju 1,7 kilometara kanalizacione mreže u Laćarku iznose 18,5 miliona dinara sa PDV-om.

Možda Vam se svidi i