Preko granice u Hrvatsku i dalje ne mogu vozila sa srpskim tablicama, a u Srbiju ne može hrvatska roba. Putnicima iz Srbije je dozvoljen prelazak pešice ili u vozilima stranih registracija.

 

 

Foto: Goran Sivački

Foto: Goran Sivački

Granični prelaz Šid sa Hrvatskom otvoren je jutros u 6.15, ali je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana u Srbiji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima Uprave Granične policije RS, i na prelazu Batrovci na snazi je zabrana ulaska vozilima koja su registrovana u Srbiji.

Takođe, na snazi je zabrana ulaska teretnim motornim vozilima u Hrvatsku na GP Batrovci, sem teretnih vozila koja prevoze kvarljivu robu.

U Hrvatsku je sa srpskim pasošem, kako je javio RTS, moguće ući samo pešice.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni. Zadržavanje putničkih vozila se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta, dok se teretna vozila na GP Horgoš i Kelebija vozila zadržavaju više sati.

Višesatna zadržavanja kamiona su i na GP Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na GP Mali Zvornik na izlazu trenutno obustavljen.

U Hrvatsku je dosad ušlo više od 55.000 izbeglica, a u poslednja 24 sata skoro 9.000, saopštilo je jutros hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U privremenom prihvatilištu za migrante u Opatovcu smešteno je više od 3.000 osoba, naveo je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, oni su juče tokom celog dana bili prevoženi autobusima i vozom prema Mađarskoj.
Autor: MONDO

Možda Vam se svidi i