Sremska Mitrovica – XII Smotra likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica juče je zvanično otvorena u sremskomitrovačkoj Carskoj palati.

Na smotri je učestvovalo 39 izlagača sa ukupno 61 radova.

I nagradu osvojila je Duška Stefanović za delo “Pozna jesen”, druga nagrada pripala je Vesni Zec za delo “Iluzija poljupca”, a dodeljene su i dve treće nagrade i to Nevenki Kelava za delo “Napuštena koliba” i Isidori Dujković Selaković za delo “Mandarinska patka”.

26

Selektorsku komisija smotre činile su: Jelena Sekulić Voljanek, diplomirani slikar, Tatjana Marelj Zečević, takođe diplomirani slikar i Sanja Jovanović, magistar likovne kulture.

„Želela bih da izrazim svoju zahvalnost svim umetnicima koji su učestvovali na ovoj smotri i učinili nam tu čast da budemo deo njihovog umetničkog sveta. Na lenti vremena istorije umetnosti naša domaća istorija umetnosti od Lepenskog vira, preko Miroslavljevog Jevanđelja, pa do sremskog Ilije Bosilja svedoči o značaju amaterskog delovanja. Važna tačka naše istorije umetnosti jesu ljudi koji su delovali izvan okvira institucija i zato podržavam ove umetnike da prikažu svoja ostvarenja”, na otvaranju Smotre rekla je jedna od selektorki, Jelena Sekulić Voljanke, diplomirani slikar.

28

Smotru je organizovala Ustanova za negovanje kulture „Srem“. Nakon smotre likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica, sledi 16. Smotra likovnih stvaralaca Srema, koja će se održati 9. oktobra u Rumi, a nakon toga i 16. Smotra likovnih stvaralaca Vojvodine, 1. novembra na Paliću.

27

Možda Vam se svidi i