Sremska Mitrovica – U čitaonici Biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici sinoć je održana promocija Planinarsko – skijaškog društva “Sova Alma Mons” propraćena sa izložbom fotografija članova Društva.

Planinarsko skijaško društvo “Sova Alma Mons” je osnovano da bi se pokrenuli pre svega mladi u Sremskoj Mitrovici, ali i svi drugi da u što većoj meri borave u prirodi. U okviru svojih aktivnosti Društvo organizuje niz putovanja i poseta mnogobrojnim planinama kako u Srbiji, tako i u zemljama širom Evrope.

Na promociji predsednica Društva, Tatjana Blagojević je predstavila rad Društva kao i planove za ovu i narednu sezonu.

2

“Generalno imamo plan akcija koji podrazumeva da do kraja godine posetimo Zlatibor i Debelo brdo, a za Novu godinu da idemo na Durmitor. Od Nove godine u toku zime zaključno sa martom imamo skijaške ture, a od marta planinarske ture, kako manje ture, sa malim broje ljudi tako i one veće”, objasnila je Blagojević.

Ona je dodala da su do sada posetili ne samo planine u Srbiji nego i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Bugarskoj, Italiji, Francuskoj…

5

Pored Blagojević o Društvu i svojim iskustvima kao planinarke i alpinistkinje, govorila je Mirjana Vašut.

Autori fotografija koje su bile izložene su članovi Drštva i to Sanja Krtinić, Mirjana Vašut, Dimitrije i Tanja Blagojević, Siniša Graovac, Ilija Krtinić, Dragoljub Dimitrijević, Slađana Popović i Stanka Mladenov. Izložba će za sve zainteresovane posetioce biti odtvorena do petka, 13. novembra.

Za više informacija o društvu i samom učlanjenju možete dobiti na broj telefona 063/768-29-18, Tatjana Blagojević.

3

4

Možda Vam se svidi i