Sremska Mitrovica – Knjiga pesama “Čubrina 3A” Borisa Pingovića, nakon skoro dve godine od objavljivanja predstavljena je mitrovačkoj čitalačkoj publici. Promocija održana je u juče u popodnevnim satima u čitaonici biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici, a Pingovićeve stihove osim njega, recitovali su još Zorica Miščević i Aleksandar Krstajić.

“Čubrina 3A je jedna beogradska adresa, adresa mog pokojnog prijatelja, to je meni mitsko, emotivno mesto na kojem se okupljala jedna ekipa dragih ljudi. To je bio naš zabran gde smo imali i živeli jedan sasvim drugi život, diskutujući o raznim lepim stvarima, baveći se nekim divnim razgovorima, filozofijom, umetnošću, filmom, samim životom sa različitih aspekata.Jednostavno tu se desilo dosta toga lepog i ta adresa je, meni da kažem, jedan simbol tih davnih godina koje su sabrane u vidu mog poetskog omaža tom vremenu i tim ljudima”, na promociji knjige rekao je Pingović.

PROMOCIJA PINGOVIC

Prema rečima Pingovića knjiga nema dominantni motiv, a pesme koje su sabrane u zbirci nastajale su dugi niz godina.

“Ove pesme su sabirane u jednom jako dugom vremenskom periodu od dvadesetak godina, ne zato što sam ih teško pisao, nego zato što nisam nameravao da od toga bude knjiga. Tek na nagovor mojih dragih prijatelja i ljudi kojima je poezija jako biliska, a kojima sam se ohrabrio pre par godina da pokažem to nešto što sam pisao došlo je do ideje da se izda knjiga” objašnjava Pingović.

promocija1

Za sam kraj Pingović je rekao da će uskoro biti završena i njegova druga po redu knjiga i izrazio nadu da se na promociju te knjige u njegovom rodnom gradu neće čekati tako dugo kao za „Čubrinu 3A“.

2

Možda Vam se svidi i