Sremska Mitrovica – Savet mesne zajednice Noćaj krajem avgusta meseca Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica“ uputio je spisak ulica u kojima treba da se popravi ulična rasveta. U naredna dva do tri dana, prema informacijama iz Direkcije, sve svetiljke koje nisu radile biće popravljene ili zamenjene.

Radovi su počeli nekoliko dana nakon dobijanja spisaka i odvijani su u etapama, pa će tako i poslednje svetiljke biti do kraja nedelje u funkciji.

svetlo

Kako je za radio Ozon objašnjeno iz JP „Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica“, u čijoj nadležnosti je održavanje ulične rasvete koju za njih obavlja JKP „Komunalije“ problem koji se javlja u seoskim mesnim zajednicama jeste da je po tom pitanju loša komunikacija između meštana i saveta mesne zajednice u smislu da ukoliko građani imaju problem sa uličnom rasvetom ispred svojih domova treba tu informaciju da proslede mesnim zajednicama, a to najčešće ne čine . Nakon dobijanja informacija od meštana obaveza mesnih zajednica je da spiskove sa ulicama i brojevima kuća ispred kojih ulična rasveta ne radi dostavi Direkciji, koja zatim organizuje popravku tih svetiljki.

Ekipa JKP „Komunalije“ zadužena za uličnu rasvetu izlazi na teren i na osnovu spiskova Direkcije, odnosno mesnih zajednica vrši popravku sve popravke, zamene sijalica i dr.

„Ukoliko građani Sremske Mitrovice imaju problem sa uličnom rasvetom ispred svojih domova, dovoljno je da se obrate savetu mesne zajednice i problem će u najkraćem mogućem roku biti rešen“, objasnila je Dragana Marelj, stručni saradnik za informisanje u “Direkciji za izgradnju grada Sremska Mitrovica”.

 

Možda Vam se svidi i