Održan koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević’’

Sremska Mitrovica – U Pozorištu ,,Dobrica Milutinović’’ sinoć je održan tradiocionalni godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević’’.

Na koncertu su osim prvog ansambla učestvovali i ansambl veterana, uz pratnju Narodnog orkestra i Tamburaškog orkestra „Srem’’, a od gostiju su nastupili Ženska pevačka grupa „Srpski dom’’, i vokalni solisti Jovana Baraksadić i Tijana Murić.

branko tekst
„Tradicionalno već krajem školske godine Folklorni ansambl „Branko Radičević’’ priređuje godišnji koncert na kom predstavlja svoj rad u proteklom periodu. Ove godine imamo malo bogatiji program, zbog toga što su nam i aktivnosti bile u mnogo većem obimu nego ranije“, rekao je Dragan Đorđević rukovodilca FA “Branko Radičević”.

Govoreći o uspesima folklornog ansambla, Đorđević je istakao i takmičenje u emisiji šljivik na RTS-u, u kome je FA „Branko Radičević“ sa koreografijom Igre iz Srema, a u konkurenciji od 58 ansambala iz Srbije, zauzeo drugo mesto.

„U emisiji Šljivik smo osvojili drugo mesto od 58 ansambala iz Srbije, izvodeći koreografiju Igre iz Srema, predstavljajući time nas i kraj iz kojeg dolazimo. Takođe vrlo značajan rezultat ove godine ostvario je dečiji ansambl, koji je zauzeo drugo mesto i srebrnu plaketu na Pokrajinskom festivalu dečijih muzičkih društava“, rekao je Đorđević.

Mitrovačka publika imala je priliku da uživa u raznosvrsnom programu a na samom kraju koncerta, tradicionalno su dodeljene zahvalnice članovima koji su završili srednju školu i koji odlaze na dalje školovanje.
20150626_204342

Ansambl „Branko Radičević“ radi pri Centru za kulturu „Sirmiumart’’, postoji već 50 godina, a ovaj značajan jubilej obeležiće velikim koncertom krajem godine.

You May Also Like